Zoek
Zorg voor een ander

Zorg voor een ander

Vrijwilligerswerk
Wilt u vrijwilligerswerk doen in de gemeente Borsele? Neem eens een kijkje op de website www.borselevoorelkaar.nl. Hier plaatsen organisaties en particulieren regelmatig aanvragen op. Hier kunt u op reageren of u kunt zelf uw hulp aanbieden.

Mantelzorg
Bent u mantelzorger? Mantelzorgers zijn mensen die meer dan 8 uur per week onbetaald zorg verlenen aan een partner, familielid of kennis. Dit kan kortdurende of langdurige zorg zijn. Het gaat hier niet om zorgprofessionals of zorgvrijwilligers. Mantelzorg is uiterst belangrijk voor mensen die zorg ontvangen. Uw werk is van grote waarde! Wilt u meer lezen over mantelzorg, mantelzorgondersteuning en mantelzorgwaardering? Dat kan door op de volgende link te klikken. Meer informatie over mantelzorg.

Mantelzorgregistratie
Zorg dat u als mantelzorger geregistreerd bent. Wij informeren u over belangrijke zaken voor mantelzorgers zoals cursussen, evenementen en activiteiten. U kunt zelf aangeven aan welke informatie u behoefte hebt. Daarnaast kunt u zelf altijd bij ons terecht met vragen of voor een luisterend oor. Wij vinden het fijn om te weten hoeveel mantelzorgers er in de gemeente Borsele actief zijn. Zo kunnen wij ons aanbod afstemmen op het aantal mantelzorgers en hun behoeftes. Wilt u zich registreren? Dat kan door op de volgende link te klikken. Registreer u op deze pagina.

Jonge mantelzorgers
Ben je tussen de 6 en 24 jaar en wil je je registreren als mantelzorger? Wij hebben een speciaal formulier voor jonge mantelzorgers. Dit kun je invullen door op de volgende link te klikken. Registratieformulier voor jonge mantelzorgers.

MantelzorgNL
MantelzorgNL is de landelijke vereniging voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg en is het kenniscentrum voor Mantelzorg. In toenemende mate wijzigt de wet & regelgeving als het gaat over mantelzorg. Zo kan en mag er vergunningsvrij een mantelzorgwoning gebouwd worden op eigen grond. Tevens zijn er voorzieningen en regelingen rondom werk en mantelzorg. Dit soort informatie kunt u vinden op de website www.mantelzorg.nl

Deel op Social Media