Zoek
Wie doet er mee met het project Mantelzorg Werkt?

Wie doet er mee met het project Mantelzorg Werkt?

Vrijwilligershuis Borsele is druk bezig met het innovatieproject ´Mantelzorg Werkt´. Binnen dit project krijgen werkgevers informatie en ondersteuning om het thema werk en mantelzorg te agenderen binnen hun eigen organisatie. Doel hiervan is om de bekendheid en de bespreekbaarheid van oplossingen op de werkvloer én daarbuiten, te vergroten. Zeven werkgevers die al in 2017 meededen aan dit project zijn beloond met de erkenning ‘wij werken mantelzorgvriendelijk’.

Werkgevers krijgen steeds vaker te maken met werknemers die ook mantelzorger zijn. Zij verlenen zorg aan een chronisch zieke of gehandicapte (schoon)ouder, partner, kind, vriend of buur. Eén op de vijf werknemers combineert al werk met langdurige zorg voor een naaste en dat worden er steeds meer. De helft van deze werkende mantelzorgers voelt zich zwaar tot zeer zwaar belast en 8% meldt zich ziek. Het vraagstuk van een gezonde balans tussen werk, vrije tijd en zorg is dan ook urgent. Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid levert ook de werkgever veel op. Zo daalt het ziekteverzuim aantoonbaar, zijn werknemers productiever en is er minder verloop.

Binnen het project informeert VrijwilligersHuis Borsele werkgevers en werknemers over de mantelzorgondersteuning die het Vrijwilligershuis kan bieden. Tevens begeleidt zij samen met de stichting Werk&Mantelzorg werkgevers die zelf met het thema mantelzorg en werk aan de slag willen gaan. Samen bieden ze werkgevers kosteloos ondersteuning, voorlichting, workshops, advies en begeleiding aan. VrijwilligersHuis Borsele roept bedrijven binnen de gemeente Borsele op om zich aan te melden voor deelname aan dit project.

Aanmelden kan bij Ingeborg Mussche, projectmanager Werk&Mantelzorg, mail: ingeborg.mussche@werkenmantelzorg.nl. Hier kunt u ook voor meer informatie terecht.

Deel op Social Media