Search
Werk&Mantelzorg, Buzz on tour 6 juli@Borsele!

Werk&Mantelzorg, Buzz on tour 6 juli@Borsele!

U bent op 6 juli van harte welkom in de Werk&Mantelzorg bus! U vindt de bus van 10.30-12.00 uur voor het gemeentehuis van Borsele.

Werk combineren met mantelzorg, het is de normaalste zaak van de wereld! Toch wordt er weinig over gesproken. En daar gaat de gemeente Borsele samen met de ‘Werk&Mantelzorg Buzz-on-Tour’ iets aan doen! Want alleen als dit belangrijke, actuele thema op de werkvloer bespreekbaar wordt, kunnen we werk en zorg beter op elkaar afstemmen.

 “Zo’n 400.000 mantelzorgers voelt zich ‘ernstig’ belast door zorgtaken. De situatie rondom werk en mantelzorg kan in de toekomst alleen maar meer gaan knellen. Dit komt onder andere doordat niet iedereen even flexibel is wat betreft werktijden en thuiswerken. Bovendien zijn bepaalde verlofregelingen onvoldoende bekend onder werknemers.”  (SER-rapport oktober 2016)

Werk&Mantelzorg Buzz-on-Tour’
In opdracht van de ministeries van Volksgezondheid Welzijn en Sport, Onderwijs Cultuur en Wetenschappen en Sociale Zaken en Werkgelegenheid start de Stichting Werk&Mantelzorg een landelijke campagne om ervoor te zorgen dat Nederlandse werkgevers mantelzorgvriendelijker worden. Motto: Werk en mantelzorg, zorg dat ’t werkt!
Met de ‘Werk&Mantelzorg Buzz-on-tour’ trekken vertegenwoordigers van de Stichting Werk&Mantelzorg door heel Nederland zoveel mogelijk ‘buzz’ te creëren. Ze brengen werkgevers en werknemers met elkaar in gesprek en inspireren met ‘best practices’ van werkgevers die al mantelzorgvriendelijk beleid voeren.

Vijf Borselse werkgevers nemen het voortouw!
In samenwerking met VrijwilligersHuis Borsele is de Werk&Mantelzorg Buzz on Tour op donderdag 6 juli te gast in de gemeente Borsele. Wethouder Conny Miermans en kersverse burgemeester Gerben Dijksterhuis treden op als gastvrouw en -heer namens de gemeente. De gemeente zelf gaat op voor de erkenning ´mantelzorgvriendelijk werkgever´en stimuleert lokale werkgevers om mantelzorgvriendelijk te gaan werken. Maar liefst vijf Borselse werkgevers vervullen een voortrekkersrol en gaan ook aan de slag. Wij wensen VDS Staalbouw, Aannemingsbedrijf Fraanje, Top Onions, Paree Elektro-Telecom en Zeeland Refinery, heel veel succes en we hopen jullie op 10 november, de Dag van de Mantelzorg, te mogen erkennen!

Kijk op www.buzz-on-tour.nl voor meer informatie en kom langs. Hoe meer mensen, hoe meer gesprekken, hoe meer ‘buzz’ en hoe groter de kans dat heel NL mantelzorgvriendelijk wordt!Kijk Uitgebreide informatie en het volledige programma op http://buzz-on-tour.nl/zeeland. Meer weten over de landelijke campagne? Neem contact op met Nicole Walma, Stichting Werk&Mantelzorg: n.walma@werkenmantelzorg.nl, T 06 28 53 68 18.

Deel op Social Media