Comfortabel thuis blijven wonen in Borsele

Er komen steeds meer producten en diensten op de markt die ervoor zorgen dat wij ook met een beperking of op oudere leeftijd nog comfortabel in onze eigen en vertrouwde woonomgeving kunnen verblijven. Dit is natuurlijk iets wat iedereen graag wil; zolang mogelijk zelfstandig thuis wonen!

VrijwilligersHuis Borsele biedt een aantal diensten aan waar u, als inwoner van Borsele, in specifieke gevallen gebruik van kunt maken en die een bijdrage leveren aan comfortabel wonen.

Zelfstandig wonen; VrijwilligersHuis Borsele helpt met ondersteuning thuis

Iedereen wil zo lang mogelijk en onder prettige omstandigheden zelfstandig wonen. Ook willen we allemaal volwaardig kunnen deelnemen aan het maatschappelijk leven. Op het moment dat dit (tijdelijk) niet meer kan, helpt VrijwilligersHuis Borsele.

Een adviseur komt bij u op bezoek en neemt aan de hand van een lijst de woning door. Er volgt een gratis advies voor mogelijk aanpassingen op basis van zijn bevindingen. Aangezien de gemeente Borsele dit belangrijk vindt, stelt de gemeente – naast dit gratis advies – een bijdrage beschikbaar (tot € 1.000,-) indien het advies wordt opgevolgd.

Let op! De woon+++regeling is voor mensen van 55+ en voor mensen met een beperking.

Neem contact met VrijwilligersHuis indien u vragen heeft.

Uw tuin zomer- en winterklaar met Tuintjesproject; mooi in Borsele

In maart en november kunnen mensen met een bescheiden inkomen meedoen aan het ‘tuintjesproject’.

Het gaat om het zomer- of winterklaar maken van uw tuin. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met de Vereniging Psyiënt Nederland (VPN). De VPN werkt met (ex)-cliënten uit de psychiatrie en zij worden begeleid door professionals en vrijwilligers.

Niet iedereen kan deel nemen aan het tuintjesproject en eventuele deelname is niet gratis. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor deelname of wilt u informatie over de kosten? Download de folder Tuintjesproject of neem contact op met een van de medewerkers van VrijwilligersHuis.

Mantelzorgwoning bouwen? Het kan vergunningvrij in Borsele

Weet u dat u vergunningvrij een mantelzorgwoning in de gemeente Borsele kunt laten bouwen op uw eigen grond? Bent u geïnteresseerd en heeft u behoefte aan informatie of een afspraak? Neem dan contact op met een van de medewerkers van het VrijwilligersHuis.

Deel op Social Media