Zoek
Mantelzorger, deel je zorg! Kijk hoe anderen dit doen en vind ondersteuning

Mantelzorger, deel je zorg! Kijk hoe anderen dit doen en vind ondersteuning

Bijna een half miljoen mantelzorgers voelt zich overbelast. Daarnaast is er ook een groep van een half miljoen mantelzorgers die overbelast dreigt te raken als zij niet meer ondersteuning krijgen. Dat zij gebruik kunnen maken van steun via hun gemeente, steunpunten of de Mantelzorglijn is echter voor velen onbekend. Daarom is de overheid de campagne ‘Deel je zorg’ gestart om mantelzorgers te stimuleren over hun zorg(en) te praten en hulp te zoeken.

In totaal zijn er 4,4 miljoen Nederlanders die mantelzorg verlenen aan een partner, kind, ouder of huisgenoot met gezondheidsbeperkingen. Mantelzorgers verlenen deze hulp op vrijwillige basis. De zorg voor een naaste kan grote uitdagingen met zich meebrengen en zeer intensief zijn. Daarom is het van belang dat mantelzorgers niet twijfelen om hulp te vragen als het te veel wordt.

Hulp in Borsele
Mantelzorgers weten echter niet altijd de weg naar beschikbare zorg en/of ondersteuning te vinden. Mantelzorgers uit de gemeente Borsele kunnen bij het VrijwilligersHuis terecht voor een luisterend oor, informatie, advies en ondersteuning. Samen zoeken we een oplossing voor uw vraag. Ook voor informatie en advies over mantelzorgwoningen kunt u bij ons terecht. U kunt ons bereiken via 0113-311999 of info@vrijwilligershuis.nl. Daarnaast kunnen wij u registreren als mantelzorger. We houden u dan op de hoogte van activiteiten en bijeenkomsten voor mantelzorgers. Ook ontvangt u een uitnodiging voor de Dag van de Mantelzorg. Registreren kan via de volgende link: registreer u als mantelzorger

Meer ondersteuningsmogelijkheden
Ook kunnen mantelzorgers bellen of whatsappen met de Mantelzorglijn via 030 760 60 55. Voor fysieke hulp en meedenken over het geven van de ondersteuning en zorg zijn mantelzorgers welkom bij afdeling WIZ (werk, Inkomen en Zorg) van GR De Bevelanden via (0113) 239 100. Mantelzorgers die tegen hun grenzen aanlopen door de zorg, kunnen terecht bij de huisarts voor een doorverwijzing naar een psycholoog. Dit kan de mantelzorger helpen om met de situatie om te gaan en de juiste keuzes te maken. Op www.mantelzorg.nl is veel informatie te vinden over mantelzorg en op www.werkenmantelzorg.nl leest u meer over het combineren van werk en mantelzorg.

Ontdek in deze video hoe Miet haar zorg deelt:

 

 

Jörgen Raymann had niet gedacht dat er zoveel mensen voor hem klaar zouden staan. Ontdek hoe hij zijn zorg deelt.

Romana’s zoon Charlie heeft autisme en een verstandelijke beperking. Ontdek haar tips om je zorg te kunnen delen.

Zorgt u ook voor een familielid? Ontdek hoe Annette haar zorg deelt.

Deel op Social Media