Search
Inschrijving Kern met Pit 2020 geopend!

Inschrijving Kern met Pit 2020 geopend!

Heb jij een idee voor je buurt? Schrijf je in voor Kern met Pit! Buurtbewoners die een idee hebben om hun leefomgeving te verbeteren kunnen zich van begin september tot eind oktober 2020 weer inschrijven voor Kern met Pit. Dit is een initiatief van KNHM Foundation. Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het je directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft.

Inschrijven kan op www.kernmetpit.nl. Na de inschrijving volgt een selectie. Het hele jaar kun je bij de organisatie terecht voor tips, advies en contacten. Je ontvangt het predicaat Kern met Pit en 1.000 euro voor het project als je buurtinitiatief binnen een jaar is afgerond. Om mee te doen aan Kern met Pit, moet je samenwerken met dorps- of buurtgenoten. Je groep bestaat dus bijvoorbeeld uit mensen die in één buurt, wijk of dorp wonen of die op een andere manier een samenhangende groep vormen, zoals ouders van kinderen van een school of leden van een sportvereniging. Er moet dus een zekerheid zijn dat het initiatief draagvlak heeft in de eigen omgeving. Als het lukt om binnen een jaar het project te realiseren, ontvang je het predicaat Kern met Pit én 1.000 euro.

Hoe werkt het?

Stap 1: Schrijf je in voor Kern met Pit van 1 september tot en met 31 oktober 2020
Inschrijven kan op www.kernmetpit.nl. De beoordeling en selectie van de projecten gebeurt door onze adviseurs. Half december hoor je of jullie project door is naar de volgende ronde.

Stap 2: Kick-off van je project tijdens de startbijeenkomst
In elke provincie vindt in januari een startbijeenkomst plaats. Tijdens deze dag gaan mooie projecten van start, ontmoet je de andere initiatiefnemers en je adviseur, doe je kennis en inspiratie op en ontvangen de afgeronde projecten hun predicaat en 1.000 euro.

Stap 3: Aan de slag!
Gedurende het jaar gaan jullie aan de slag met het project. Je adviseur komt bij je langs om jullie te helpen, je kunt gratis interessante workshops en hulp van architectenbureau Arcadis inzetten.

Stap 4: Uitdelen Kern met Pit predicaten en bekendmaking trofeewinnaars
Is het gelukt? Dan ontvang je in januari het felbegeerde Kern met Pit predicaat en 1.000 euro voor de pot. Ook maken we de trofeewinnaars bekend. Die winnen nog eens 1.500 euro extra en gaan door voor de landelijke finale: de Gouden Pit.

Stap 5: bekendmaking Gouden Pit
Tijdens het We doen het samen! Festival in Amersfoort, maken we bekend welk Kern met Pit project zich het beste burgerinitiatief van Nederland mag noemen en met 3.000 euro naar huis gaat.

Deel op Social Media