Search
Hoe duurzaam is uw burgerinitiatief? Kenniscafé-bijeenkomst van ZB-Planbureau en Bibliotheek van Zeeland

Hoe duurzaam is uw burgerinitiatief? Kenniscafé-bijeenkomst van ZB-Planbureau en Bibliotheek van Zeeland

VrijwilligersHuis Borsele attendeert u op een interactieve kenniscafé-bijeenkomst van ZB-Planbureau en Bibliotheek van Zeeland met als thema: Hoe duurzaam is uw burgerinitiatief?

Steeds vaker nemen burgers het heft in handen om een actieve rol te spelen in hun dorp of wijk bij het in stand houden van voorzieningen of het opstarten van nieuwe initiatieven. Of het nu om een energie- of zorgcoöperatie gaat, een lokale bibliotheekvestiging of een buurtsuper. Deze initiatieven worden vaak toegejuicht door de lokale overheden maar hoe duurzaam zijn ze eigenlijk? Hoe slagen de initiatiefnemers erin om de continuïteit van hun initiatief te waarborgen? Wie heeft hierin welke rol en hoe vinden partijen elkaar? Hierover gaan we deze middag met elkaar in gesprek.

Gastsprekers: dr. Ingmar van Meerkerk, universitair docent bij de afdeling Bestuurskunde en Sociologie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, de heer Wim Meulmeester van de Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij.

Datum: 3 oktober | Tijd: 16.00-18.00 uur, inloop vanaf 15.30 uur | Locatie: wijkcentrum De Burgerij, Vlissingen | Deelname: gratis, aanmelden voor 26 september door het insturen van een e-mail naar secretariaat@dezb.nl

 

Deel op Social Media