Zoek
GGD Zeeland stelt griepprik gratis beschikbaar voor mantelzorgers

GGD Zeeland stelt griepprik gratis beschikbaar voor mantelzorgers

Het griepseizoen staat voor de deur. Daarnaast hebben we nog steeds te maken met een toename van het aantal coronabesmettingen, waardoor meer mensen gezondheidsklachten hebben. Een gelijktijdige uitbraak van beide virussen kan grote gevolgen hebben voor de zorgcontinuïteit in de provincie. Daarom maakt GGD Zeeland het mogelijk dat mantelzorgers, die geen oproep van de huisarts ontvangen (omdat zij jonger zijn dan zestig jaar én niet tot een risicogroep behoren), gratis de griepprik kunnen nemen. 

Als mantelzorger kun je een griepje niet gebruiken
Mantelzorgers zijn onmisbaar voor degene waarvoor ze zorgen en de griep komt altijd slecht uit. Ook als ze zelf normaal gesproken weinig last hebben van de griep, kunnen mantelzorgers het virus ongewild overdragen aan degene waarvoor ze zorgen. GGD Zeeland, in samenwerking met Veiligheidsregio Zeeland en een groot aantal Zeeuwse zorginstellingen, stelt daarom dit jaar voor het eerst op grote schaal de griepprik beschikbaar voor mantelzorgers tot 60 jaar die geen reguliere oproep van de huisarts krijgen.

Verhogen griepvaccinatiegraad 
Het ter beschikking stellen van de griepprik aan mantelzorgers maakt onderdeel uit van een grotere campagne om de griepvaccinatiegraad in Zeeland te verhogen. Naast de mantelzorgers vormt ook het Zeeuwse zorgpersoneel een belangrijke doelgroep.

Aanmelden via ggdzeeland.nl/griepprik
Mantelzorgers kunnen de griepprik vanaf 16 november gratis krijgen, door zich in te schrijven op de website www.ggdzeeland.nl/griepprik. Hoe meer Zeeuwse mantelzorgers kiezen voor de griepprik, hoe groter de kans dat we samen gezond de winter door komen. GGD Zeeland spant zich samen met de samenwerkingspartners tot het uiterste in om voor iedereen die zich inschrijft een gemakkelijke prikmogelijkheid dichtbij huis te organiseren en informeert de aangemelde mantelzorgers hier zo snel mogelijk over.

Deel op Social Media