Zoek
Drie voorstellingen over dementie door Wijktheater Middelburg in Heinkenszand, Ellewoutsdijk en ‘s-Heer Abtskerke

Drie voorstellingen over dementie door Wijktheater Middelburg in Heinkenszand, Ellewoutsdijk en ‘s-Heer Abtskerke

VrijwilligersHuis Borsele organiseert in oktober drie voorstellingen over dementie, gespeeld door Wijktheater Middelburg.

Het Wijktheater Middelburg speelt scènes die zijn gebaseerd op verhalen uit het dagelijks leven van ‘ gewone’ mensen. Herkenbare situaties die stimuleren tot nadenken en tot dialoog. De scènes tijdens deze voorstelling gaan over het thema dementie. Hoe reageer je op je demente partner? Waar ligt de grens tussen eigen regie en zorgen voor? Hoe ga je als vrijwilliger om met demente bewoners? De vragen die het omgaan met dementerende mensen oproept, worden op een gevoelige manier, maar ook met humor in beeld gebracht. De scènes die worden gespeeld gaan onder andere over een dementerende en zijn partner, vrijwilligers onder elkaar en over een demente bewoner en een hulpverlener. Het publiek krijgt daarom de gelegenheid om mee te denken en ideeën of oplossingen aan te geven die het spel een andere wending kunnen geven.

De voorstellingen vinden plaats op de volgende data:

2 oktober, Fonteyne Heinkenszand
3 oktober, dorpshuis Ellewoutsdijk
9 oktober, dorpshuis ’s-Heer Abtskerke

Alle voorstellingen duren van 19.30 tot 21.30 uur, toegang is gratis. Reserveren is gewenst en kan via 0113-311999 of info@vrijwilligershuis.nl Let op: vol is vol!

Deel op Social Media