Zoek
8 oktober: Themabijeenkomst depressie

8 oktober: Themabijeenkomst depressie

Mensen met psychische kwetsbaarheid kom je steeds meer tegen in de wijk. Om de bewustwording voor mensen met psychische kwetsbaarheid op gang te brengen, organiseert het VrijwilligersHuis in samenwerking met  Zeeuwse Gronden en Emergis een themabijeenkomst rondom depressie.

Depressie is een aandoening die valt onder een stemmingsstoornis. De stemmingsstoornis kenmerkt zich door een verlies van levenslust, neerslachtigheid of een onvermogen om ergens van te genieten. Dit kan je functioneren in je gezin, op je werk en in je eigen tijd belemmeren. Grofweg een half miljoen Nederlanders lijden op dit moment aan een depressie. Bij het vaststellen van een depressie wordt er gekeken naar de hoogte en wisselingen van de stemming. Denk hierbij aan een beetje somber, of juist héél erg somber, weken lang het gevoel van neerslachtigheid of tussendoor wisselingen van positieve en sombere stemmingen. Dit kan per persoon variëren en zorgt ervoor dat een depressie bij iedereen anders kan zijn.

Een spreker van Zeeuwse Gronden en een ervaringsdeskundige van Emergis nemen de aanwezige mee in de wereld van depressie. Tijdens deze avond is er volop gelegenheid om vragen te stellen.
Wij nodigen u van harte uit voor deze bijeenkomst!

 

Deel op Social Media