Zoek
15 april: Bijeenkomst in ‘s-Gravenpolder voor jonge mantelzorgers

15 april: Bijeenkomst in ‘s-Gravenpolder voor jonge mantelzorgers

We organiseren zaterdag 15 april een ontmoetingsbijeenkomst in ‘s-Gravenpolder voor jonge mantelzorgers.

Jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 25 jaar die zorgen voor een naaste zijn van harte welkom. We maken er een gezellige ochtend van, waarbij ontmoeting en ervaringen uitwisselen centraal staan. Je kunt verhalen delen en van elkaar leren, bijvoorbeeld hoe je ervoor zorgt dat je ook tijd genoeg hebt om zelf te ontspannen. De bijeenkomst begint om 10.00 en duurt tot ongeveer 12.00 uur en vindt plaats in de Inloop, Poelvoordestraat 1 in ’s-Gravenpolder. Aanmelden kan tot vrijdag 14 april via info@vrijwilligershuis.nl of 0113-311999.

Wat zijn jonge mantelzorgers?
Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren (van zes tot vierentwintig jaar) in Nederland groeit op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking psychische kwetsbaarheid, verslaving en/of andere ondersteuningsbehoefte. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur. Het zorgen voor een ander ervaren deze jongeren als normaal en het geeft ook voldoening, maar het kan ook zwaar zijn. Zo maken zij zich op jonge leeftijd ook meer zorgen dan leeftijdsgenoten en missen ze soms de nodige zorg en aandacht voor zichzelf.

Ondersteuning voor jonge mantelzorgers
De meeste jonge mantelzorgers vinden hulp vragen lastig. Wanneer de zorg je te veel wordt, is het goed om hierover te praten of hulp te zoeken. Woon je in de gemeente Borsele, dan kun je bij het VrijwilligersHuis terecht voor een luisterend oor, informatie, advies en ondersteuning. Samen kunnen we zoeken naar een oplossing voor de vraag die jij hebt. Ook kun je je op de website van het Vrijwilligershuis registreren als mantelzorger. We houden je dan op de hoogte van activiteiten en bijeenkomsten voor mantelzorgers. Meer informatie is te vinden op onze website www.vrijwilligershuis.nl. Je kunt ons ook bereiken via 0113-311999 of info@vrijwilligershuis.nl.

Deel op Social Media