Zoek
Zomeractiviteiten Seniorenraad

Zomeractiviteiten Seniorenraad

Deze zomer organiseert de Seniorenraad weer allerlei leuke activiteiten. Ga mee naar de Floriade, breng een bezoek aan de tuin van het oude Zorgvliet in Ellewoutsdijk, geniet van een heerlijke High Tea of kom van alles te weten over Vlissingen-Oost tijdens een rondvaart.

19 juli – Rondleiding Klompenmakerij Traas en Molen de 5 Gebroeders
Hoe wordt de klomp van stam tot klomp gemaakt? Zagen, frezen, boren en wat al niet meer. De klompenmaker en molenaar vertellen de daarbij passende verhalen en informatie. De rondleidingen starten bij de klompenmakerij en duurt circa 45 minuten. Daarna vervolgt iedere zijn eigen weg naar de molen. Dit kan te voet, fietsend of met de auto. Bij de molen wordt u ontvangen met een bakje koffie/thee en een bolus. Ook hier duurt de rondleiding ongeveer 45 minuten. Deze activiteit is gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk.
Aanvang: 13.30 uur
Adres: Westdijk 3 Heinkenszand
Kosten: € 8,50
Aanmelden voor 12/7

26 juli – Rondleiding Ellewoutsdijk terug in het verleden
De zomeractiviteit is vandaag in Ellewoutsdijk. Een unieke gelegenheid om o.a. de tuinvazen, tuinbeelden en de vijverbrug van het oude Zorgvliet in de tuin van mevr. Pesch te bekijken. Aan de hand van oude ansichtkaarten gaan we terug naar het verleden. De rondleiding is in twee groepen. Terwijl de ene groep meegaat voor een rondleiding geniet de andere groep van een bakje koffie met wat lekkers. De activiteit is op de tuin na rolstoeltoegankelijk.
Aanvang: 13.30 uur
Adres: Langeviele 5 Ellewoutsdijk
Kosten: € 10,-
Aanmelden voor 22/7

3 augustus – Bezoek Floriade Almere
Op deze wereldtuinbouwtentoonstelling ontdek je oplossingen die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken. Floriade vindt slechts één keer in de 10 jaar plaats, dus mis het niet! Incl. busreis, entree en avondeten. De prijs is inclusief busreis, entree en eten op de terugreis. Bent u mindervalide en wilt u graag mee? Neem dan even contact op.
Aanvang: 7.45 uur
Verzamelen bij Dijkstede in Heinkenszand
Kosten: € 60,-
Aanmelden voor 27/7 – Betalen bij opgave

10 augustus – High Tea bij Het Noordland in Heinkenszand
Vandaag staat er een heerlijke high tea voor ons klaar bij Het Noordland. In de mooie theetuin genieten we van verschillende zoete en hartige lekkernijen en natuurlijk van lekkere kopjes thee. eventuele dieetwensen vooraf opgeven tijdens het aanmelden. De high tea is rolstoeltoegankelijk.
Aanvang: 14.30 uur
Adres: Noordlandseweg 12 Heinkenszand
Kosten: € 17,50
Aanmelden voor 3/8

13 augustus – Rondvaart in de havens van Vlissingen-Oost
In de havens van Vlissingen-Oost is altijd bedrijvigheid en het is een belevenis om hier eens rond te kijken vanaf een schip. Neem contant geld mee voor een eventuele versnapering. Het is niet toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen op de boot. De activiteit is rolstoeltoegankelijk.
Aanvang: 10.00 uur
Verzamelen binnenhaven bij stationsplein Vlissingen
Kosten: Gratis
Aanmelden voor 3/8

19 augustus – Fietspuzzeltocht
Een leuke fietspuzzeltocht van ongeveer 28 kilometer door landelijk gebied in de zak van Zuid-Beveland. We starten met koffie en een heerlijk gebakje. Na afloop krijgt u een aandenken. De pastorie en trefpunt zijn rolstoeltoegankelijk. Fietsroute ook met rolstoelfiets (zelf meenemen)
Aanvang: 13.30 uur
Adres: Theehuis de Pastorie, Hoofdstraat 58 Ovezande
Kosten: Gratis
Aanmelden voor 15/8

2 september – Barbecue in Borssele
Traditiegetrouw sluiten we de zomeractiviteiten af met een barbecue. Er zijn allerlei soorten vlees, verschillende salades, stokbrood, fruit en een grand dessert. Het is ook mogelijk vegetarisch te eten. Geef dit dan even door bij het aanmelden. De barbecue is rolstoeltoegankelijk
Aanvang: 16.30 uur
Adres: Dorpshuis Vijverzicht, Plein 3 Borssele
Kosten: € 20,-
Aanmelden voor 26/8

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van nieuwe activiteiten van de Seniorenraad? Stuur dan een mail naar info@vrijwilligershuis.nl en we voegen je toe aan de verzendlijsten. Aanmelden kan via info@vrijwilligershuis.nl of 0113-311999.

Bekijk hier de zomeractiviteiten 2022 van de Seniorenraad.

 

 

 

 

Deel op Social Media