Search
Zomeractiviteiten voor senioren 2021: Inschrijving geopend!

Zomeractiviteiten voor senioren 2021: Inschrijving geopend!

Foto via Pexels

Seniorenraad Borsele organiseert deze zomer weer een aantal activiteiten voor Borselse senioren. Let op: vol is vol! Geef uzelf dus alvast op om zeker te zijn van een plek bij een of meerdere activiteiten. 

27 juli: Wandelen van de Bevrijdingsroute in Ellewoutsdijk met aansluitend lezing over Slag om de Schelde
De eerste zomeractiviteit is deze leerzame wandeling door Ellewoutsdijk. De gids vertelt wat er hier gebeurde in de Tweede Wereldoorlog en laat zien hoe Ellewoutsdijk er voor en na de verwoesting uitzag. We beginnen om 14.00 uur in het dorpshuis aan Zomerstraat 16 in Ellewoutsdijk met een kopje koffie of thee. De wandeling duurt ongeveer een uur. Na een hapje en een drankje geeft Hans Sakkers een lezing over de Slag om de Schelde. Samen met Tobias van Gent schreef hij het boek ‘Slag om de Schelde 1944- de beslissing in de strijd om West-Europa’. Deelname aan deze activiteit kost 6,00 euro. Inschrijven kan tot 25 juli.

5 augustus: Lunch en een babbelaardemonstratie bij Spek mie Stroop in ‘s-Heerenhoek
Eet gezellig mee met deze gezellige lunch bij Spek mie Stroop! U krijgt vis- of tomatensoep, heeft keus uit verschillende broodjes en boterhammen en er is onbeperkt koffie en thee. Dames in Zeeuwse klederdracht geven aansluitend een demonstratie babbelaars maken. U bent vanaf 12.00 uur van harte welkom! Deelname aan deze activiteit kost 15,00 euro. Inschrijven kan tot en met 3 augustus.

12 augustus: Jeu de boules in Ovezande
Of u nou alle regels van het jeu de boules-spel  kent of het vandaag voor de eerste keer gaat doen, maakt niet uit. Iedereen is welkom op deze gezellige middag in Ovezande. U bent welkom om 14.00 uur bij de jeu de boules-baan bij de Schuttersstraat achter de kerk. Deelnemers krijgen koffie met wat lekkers, dit wordt geregeld door het theehuis van Zeeuwse Gronden. Deelname kost 2,50 euro, inschrijven kan tot en met 10 augustus. Mocht het regenen, gaan we sjoelen in het dorpshuis.

18 augustus: High Tea bij Het Noordland in Heinkenszand
Vandaag staat er een heerlijke high tea voor ons klaar bij Het Noordland (Noordlandseweg 12 in Heinkenszand). In de mooie theetuin genieten we van verschillende zoete en hartige lekkernijen en natuurlijk lekkere kopjes thee. Iedereen is welkom vanaf 14.30 uur. Deelname kost 12,00 euro, inschrijven kan tot en met 16 augustus.

27 augustus: Barbecue in Borssele met muzikale omlijsting
Traditiegetrouw sluiten we de zomeractiviteiten af met een barbecue. Om 16.30 uur verwelkomen we u met een feestelijk drankje bij dorpshuis Vijverzicht in Borssele. Een halfuur later beginnen we met de barbecue. Er zijn allerlei soorten vlees, verschillende salades, stokbrood, fruit en een grand dessert. Het is ook mogelijk om vegetarisch te eten, het is wel belangrijk om dit bij uw aanmelding door te geven. Tijdens het eten zorgt Frans Kasander met zijn accordeon voor vrolijke muzikale omlijsting. Deelname kost 17,50 euro inclusief een drankje. Inschrijven kan tot en met 20 augustus.


Meld u hieronder aan voor de barbecue


Deel op Social Media