Search
Zomeractiviteiten Seniorenraad Borsele 2023: schrijf u nu in!

Zomeractiviteiten Seniorenraad Borsele 2023: schrijf u nu in!

Seniorenraad Borsele organiseert in de zomermaanden weer een aantal leuke activiteiten voor Borselse senioren. Er is voor ieder wat wils, we hopen dat u met een of meerdere activiteiten mee doet. Hieronder ziet u alle activiteiten, door op de link te klikken komt u bij een inschrijfformulier voor de activiteit. 

5 juli – Rondleiding Klompenmakerij Traas en Molen de Vijf Gebroeders
Vandaag krijgen we een rondleiding bij Klompenmakerij Traas in Heinkenszand. Al sinds 1882 kun je hier echte Zeeuwse klompen kopen. De klompenmaker vertelt ons alles over dit oude ambacht en laat ons zien hoe hij een paar blokken hout verandert in een paar klompen. Daarna krijgen we koffie of thee met wat lekkers en vertrekken we samen naar Molen de Vijf Gebroeders. Ook daar krijgen we een rondleiding en horen we hoe deze molen graan tot verschillende meelproducten verwerkt.We hopen dat u gezellig met ons mee gaat! Deelname bedraagt 8,50 euro inclusief consumpties. We verwachten u om 13.30 uur bij de Klompenmakerij (Westdijk 3, Heinkenszand). Aanmelden kan tot 28 juni. Door op deze link te klikken komt u bij het aanmeldformulier voor de rondleiding bij de klompenmakerij en de molen.

27 juli – Rit met Stoomtrein Goes – Borsele
In de stoomtrein beleef je een treinreis zoals die begin vorige eeuw was. De reis zelf is al een belevenis, maar we gaan natuurlijk ook ergens naar toe! In Hoedekenskerke genieten we van een drankje en iets lekkers. Daarna bezoeken we ’t Winkeltje van Wullempje, een van de oudste pandjes van het dorp. Dit winkelmuseumpje laat zien hoe mensen jaren geleden leefden en werkten.
Gaat u mee met deze reis terug in de tijd? We verzamelen om 13.30 uur op het terrein van de Stoomtrein (Albert Plesmanweg 23 in Goes). Deelnemen aan deze activiteit kost 13 euro inclusief consumpties. Deze activiteit is volgeboekt, u kunt zich hier helaas niet meer voor aanmelden.

9 augustus – Riempjesroute en high tea
De Zeeuwse Riempjesroute is een ommetje van 2,5 kilometer rond Ellewoutsdijk. Onderweg lezen we 13 gedichten, deze ‘riempjes’ zijn geschreven in Zeeuws dialect. De dichters werden geïnspireerd door de plaats waar het gedichtje staat. Na de wandeling staat er een high tea voor ons klaar in het Van Hattumhuis. We beginnen om 14.00 uur vanuit het Van Hattumhuis, waar we rond 15.00 uur terug zijn voor de high tea. Meedoen kost vijftien euro inclusief consumpties. Als u niet mee kunt wandelen maar wel graag mee doet met de high tea, kunt u vanaf 15.00 uur aansluiten. Aanmelden kan tot 2 augustus. Door op deze link te klikken komt u bij het aanmeldformulier voor de riempjesroute en high tea.

11 augustus – Fietspuzzeltocht
We beginnen met een lekker kopje koffie of thee in Theehuis de Pastorie in Ovezande (Hoofdstraat 58) en aansluitend maken we een mooie fietstocht van ongeveer 28 kilometer door de Zak van Zuid-Beveland. We genieten van de mooie omgeving en maken verschillende opdrachten over de omgeving waardoor we fietsen. Er is een eerste, tweede en derde prijs voor de beste puzzelaar. We beginnen om 13.30 uur, meedoen is gratis. Aanmelden kan tot 4 augustus. Door op deze link te klikken komt u bij het aanmeldformulier voor de fietspuzzeltocht.

26 augustus – Vaartocht in de havens van Vlissingen-Oost
Welkom aan boord iedereen! We maken vandaag een tocht van ongeveer 2,5 uur door de havens van Vlissingen-Oost. Na het passeren van de sluizen varen we de Westerschelde op richting de Sloehaven in Vlissingen en Borsele. Daar varen we door de havens en de dokken. Een gids vertelt over de bedrijven en over historische en nieuwe ontwikkelingen. Meevaren kost vijf euro inclusief koffie/thee en lekkers, het is niet toegestaan om eten en drinken mee te nemen op de boot. We verwachten u om 9.30 uur bij de Binnenhaven op het Stationsplein in Vlissingen. Het verdere programma:
10.15 Inschepen aan de Binnenhaven
10.30 Afvaart en passeren sluizen
12.30-13.00 Einde rondvaart
Deze activiteit is volgeboekt, u kunt zich hier helaas niet meer voor aanmelden.

15 september – Barbecue
Zoals ieder jaar sluiten we de zomeractiviteiten af met een lekkere en gezellige barbecue. Vanaf 16.00 uur is iedereen welkom in dorpshuis Versvliet in ’s-Heer Abtskerke. We beginnen met een lekker drankje en genieten daarna van allerlei soorten vlees, verschillende salades, stokbrood, fruit en een grand dessert. Het is ook mogelijk vegetarisch te eten, wilt u dit dan doorgeven bij het aanmelden? Entree kost vijftien euro, u bent welkom vanaf 16.00 uur. Aanmelden kan tot 8 september. Door op deze link te klikken komt u bij het aanmeldformulier voor de barbecue.

Deel op Social Media