Zoek
Zeven Borselse bedrijven erkend als mantelzorgvriendelijke werkgever

Zeven Borselse bedrijven erkend als mantelzorgvriendelijke werkgever

Paree BV, Fraanje, VDS Staalbouw, Formido Heinkenszand, Top Onions, Sportfondsen en de gemeente Borsele zijn de eerste zeven Zeeuwse werkgevers die de landelijke erkenning ´wij werken mantelzorgvriendelijk´ hebben ontvangen. Wethouder Miermans van de gemeente Borsele reikte de erkenning op woensdagmiddag 29 november aan hen uit in Heinkenszand.

Mantelzorg Werkt
Eind 2016 is Vrijwilligershuis Borsele gestart met het innovatieproject ´Mantelzorg Werkt´. In dit project worden werkgevers enthousiast gemaakt, geïnformeerd en ondersteund om het thema werk en mantelzorg te agenderen binnen het HR-beleid. Werkgevers die binnen hun organisatie het thema werk en mantelzorg bekend en bespreekbaar maken, actief (verlof)regelingen toepassen voor werknemers en waar leidinggevenden en medewerkers actief zoeken naar (maatwerk)oplossingen, komen in aanmerking voor de erkenning ‘wij werken mantelzorgvriendelijk’.

Uitreiking
Bij de uitreiking op woensdag 29 november waren vertegenwoordigers van zes van de zeven organisaties aanwezig. Tijdens de bijeenkomst zette wethouder Miermans hen in zonnetje en complimenteerde hen allen voor hun inzet om de combinatie werk en mantelzorg actief aandacht te geven binnen hun organisaties. Naast een bos bloemen, ontvingen de bedrijven een plaquette die aangeeft dat zij mantelzorgvriendelijke werkgevers zijn.

Ambassadeurs zorgen voor positieve olievlek
Wethouder Miermans: “Ik vind het heel bijzonder dat er zoveel vooral technische bedrijven met het thema mantelzorgvriendelijke werkgever in onze gemeente aan de slag zijn gegaan. In de gesprekken merk je dat het vinden van een goede balans tussen werk en mantelzorg altijd maatwerk is. Het is soms zoeken naar een goede oplossing, maar wel altijd samen als werkgever en werknemer. Vandaag ontvingen zeven Borselse bedrijven de erkenning ‘wij werken mantelzorgvriendelijk’ en het blijft onze ambitie om meer werkgevers te betrekken bij de dialoog over mantelzorgvriendelijk werkgeverschap. Deze zeven bedrijven zijn in ieder geval ambassadeurs en we hopen dat het als een positieve olievlek werkt in onze gemeente.”

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met VrijwilligersHuis Borsele, T. 0113-311999 of klik hier

Deel op Social Media