Search
Zeelandscan, in één oogopslag je omgeving in beeld!

Zeelandscan, in één oogopslag je omgeving in beeld!

Met de lancering van de nieuwe website ZeelandScan kunnen alle Zeeuwse inwoners en organisaties nu ook cijfers over gezondheid en leefbaarheid van hun eigen dorp of gemeente bekijken. Websites met gemeentelijke cijfers zijn er wel meer, maar er was nog geen site met zoveel cijfers bij elkaar over dorpen en wijken. Op www.zeelandscan.nl zie je voor verschillende onderwerpen in één oogopslag hoe het ervoor staat in een dorp, wijk of gemeente. Deze cijfers kun je dan vergelijken met een andere wijk, gemeente, regio of met Zeeland. Onderwerpen in de ZeelandScan zijn onder andere: gezondheid, leefstijl, sociaal netwerk, veiligheid, leren, wonen, werk en inkomen en zorg en welzijn.

De ZeelandScan is in eerste instantie ontwikkeld voor gemeenten en provincie en organisaties om betere beleidskeuzes te kunnen maken. Hierdoor sluiten activiteiten en maatregelen beter aan op de situatie in een dorp of wijk. Vaak bestaan er kleine en grote verschillen in de leefbaarheid en gezondheid tussen verschillende dorpen en wijken binnen één gemeente. Met de ZeelandScan wordt dit inzichtelijk.

Hoewel de ZeelandScan in eerste instantie is ontwikkeld voor Zeeuwse overheden is de informatie op de website ook interessant voor inwoners en ondernemers die iets voor hun wijk of dorp willen betekenen. Voor een gemeente kan de ZeelandScan een middel zijn om met inwoners, organisaties en ondernemers in gesprek te gaan over de situatie in een dorp of wijk.

De ZeelandScan is tot stand gekomen in samenwerking tussen de Zeeuwse gemeenten, de provincie Zeeland, GGD Zeeland, ZB|Planbureau en Robuust.
Informatie:
Filmpje Omroep Zeeland: klik hier
Artikel PZC: klik hier
Artikel de Bevelander: Klik hier

 

 

 

Deel op Social Media