Zoek
Welke regelingen en toeslagen kun jij aanvragen? ,,Het bleek dat ik recht had op de energietoeslag van 1300 euro!”

Welke regelingen en toeslagen kun jij aanvragen? ,,Het bleek dat ik recht had op de energietoeslag van 1300 euro!”

,,Mijn kosten voor energie zijn heel hoog, en ik krijg alleen AOW. Daarom ging ik vorig jaar naar het inloopspreekuur over de energietoeslag. En het bleek dat ik recht had op de energietoeslag van 1300 euro en op een andere regeling,” vertelt Joke (72) uit Heinkenszand (niet de mevrouw op de foto)*. ,,De vrijwilliger heeft die gelijk voor mij aangevraagd. Ik was blij dat ik geweest was. En ook voor dit jaar heb ik de energietoeslag alweer gekregen.”

Ook dit jaar kan iedereen uit de gemeente Borsele weer op een paar momenten in december langskomen om te kijken welke regelingen en toeslagen ze kunnen aanvragen. Samen vullen we een paar vragen in en zien gelijk wie in aanmerking komt voor energietoeslag of andere regelingen en toeslagen. Die kunnen we dan gelijk aanvragen.

Joke vertelt anderen ook over het inloopspreekuur. ,,Ik heb al tegen een paar mensen gezegd dat ze moeten gaan. Zij wonen in net zo’n soort huisje als ik en krijgen ook alleen AOW. Ze wisten niet eens dat de energietoeslag bestond. Dat is toch sneu? Ik merk dat veel mensen zich schamen om naar het inloopspreekuur te gaan om te kijken op welke regelingen en toeslagen ze recht hebben. Tegen hen wil ik zeggen: ‘gewoon doen!’ Ze helpen je heel goed en vragen het gelijk voor je aan.”

We nodigen alle inwoners van de gemeente Borsele uit om in december gratis de energietoeslag- en potjescheck te doen. Samen vullen we een paar vragen in en zien we of u in aanmerking komt voor energietoeslag en potjes.

U bent van harte welkom op één van de onderstaande inloopmomenten. U hoeft zich niet aan te melden.

 • Woensdag 13 december van 9.00 tot 11.00 uur in het dorpshuis in Ovezande
 • Woensdag 13 december van 12.00 tot 14.00 uur in de Jeugdhoeve in ’s-Heerenhoek
 • Woensdag 13 december van 18.00 tot 20.00 uur in de bibliotheek in Heinkenszand
 • Donderdag 14 december van 14.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek in Heinkenszand
 • Vrijdag 15 december van 12.00 tot 14.00 uur in het dorpshuis in Lewedorp
 • Vrijdag 15 december van 15.00 tot 17.00 uur in de bibliotheek in ’s-Gravenpolder
 • Vrijdag 22 december van 18.00 tot 20.00 uur in de bibliotheek in ‘s-GravenpolderLet op: om de potjescheck te doen en de energietoeslag aan te vragen, moet u het volgende meenemen: 
  • Een geldig identiteitsbewijs van u (en uw partner). Dat is een ID-kaart of paspoort (geen rijbewijs).
  • Een loonstrook van uw netto-inkomsten, op papier of digitaal (en van uw partner)
  • Een bankafschrift of rekening van uw energiekosten, op papier of digitaal
Deel op Social Media