Zoek
Theatervoorstelling Ma | Dementievriendelijk Borsele | 28 september

Theatervoorstelling Ma | Dementievriendelijk Borsele | 28 september

Er heerst nog altijd een taboe rondom dementie en niet iedereen weet wat de ziekte precies inhoudt. Mensen met dementie willen zo lang mogelijk blijven meedoen in de samenleving, maar dat is niet altijd even gemakkelijk. Ook niet voor mensen om hen heen.

Want wat doe je als een klant ronddwaalt in de supermarkt, moeilijk uit zijn woorden komt of zijn pincode is vergeten? Het VrijwilligersHuis wil bewustwording creëren voor mensen met dementie door anderen te informeren over hoe je beter kunt omgaan met mensen met dementie en hoe je signalen van deze ziekte kunt herkennen.
Daarom gaan we van start met het project Dementievriendelijk Borsele. Bij de aftrap hiervan zien aanwezigen de  indrukwekkende theatervoorstelling Ma. Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait ‘meneer Alzheimer’ de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder? De solovoorstelling Ma is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis. Een liefdevol portret van een moeder in de woorden van haar zoon, gespeeld door  Loek Peters (o.a. bekend van misdaadserie Penoza).

Locatie: De Stenge, Stengeplein 1, Heinkenszand
Tijd: 19.45 –  22.00 uur
Deelname: gratis, aanmelden verplicht voor 21 september

*Foto: Annemieke van der Togt ©

Deel op Social Media