Zoek
Welzijn op recept

Welzijn op recept

U komt bij uw huisarts met lichamelijke klachten, somberheid, stress of angstklachten waar geen passend medicijn voor is. Uw huisarts of praktijkondersteuner verwijst u dan naar Welzijn op Recept. De welzijnswerker neemt contact met u op om een afspraak te maken.

Waarom Welzijn op Recept?
U wilt wel iets aan uw klachten doen, maar weet niet wat. Een welzijnswerker kan u daarbij helpen. Hij of zij kijkt samen met u naar wat u in uw dagelijks leven kunt doen om te zorgen dat u zich beter gaat voelen.

Hoe werkt het?
Na verwijzing door de huisarts neemt de welzijnswerker contact met u op en maakt een afspraak. In één of meerdere gesprekken bespreekt u samen wat u in uw dagelijks leven zou kunnen doen om te zorgen dat u zich beter voelt. Hij of zij weet wat er bij u in de buurt te doen is en helpt u om een activiteit te vinden die bij u past. Als u het prettig vindt, kan de welzijnswerker een keer met u meegaan naar een activiteit.
De welzijnswerker koppelt terug naar uw huisarts of het welzijnsrecept geslaagd is.

Kosten
De gesprekken met de welzijnswerker zijn gratis. Eventuele vervolgkosten voor een activiteit of cursus betaalt u zelf. U kunt uiteraard zelf een activiteit kiezen die bij uw financiële situatie past.

Voorbeelden van activiteiten
Samen met de welzijnswerker gaat u op zoek naar een activiteit die bij u past. Voorbeelden hiervan zijn het ontmoeten van andere mensen, sporten of bewegen, vrijwilligerswerk of het volgen van een cursus. U kunt altijd aangeven of u dit wilt, u bepaalt zelf waar u wel en niet heen gaat.

Privacy
Alles wat u met de welzijnswerker bespreekt, is vertrouwelijk. Hij of zij deelt dit niet met anderen. De welzijnswerker laat aan de huisarts weten voor welke oplossing is gekozen.

Samenwerking
Bij Welzijn op Recept werken de Borselse huisartsen samen met welzijnswerkers van het VrijwilligersHuis, onderdeel van de gemeente Borsele.

Nieuws over Welzijn op Recept
Hieronder staan links naar artikelen over Welzijn op Recept. Kunt u deze artikelen niet goed lezen? Neem contact met ons op via 0113-311999 of info@vrijwilligershuis.nl. We zorgen graag voor een goed leesbare versie!

16 mei 2022 Alle Borselse huisartsenpraktijken hebben convenant Welzijn op Recept ondertekend
13 januari 2021 Succesvolle pilot Welzijn op Recept
23 december 2020 Huisarts weet welzijnscoach te vinden
Welzijn op recept, Pareltjes van Welzijn op Recept
12 oktober 2020 PZC:  Coba (88) krijgt een praatje op doktersrecept: ‘Ik kijk nu al uit naar woensdag’
15 juli 2020 Welzijn op Recept – de eerste stappen zijn gezet!
24 april 2021: De Pilot Welzijn op Recept is een enorm succes

Kunt u deze artikelen niet goed lezen? Neem contact met ons op via 0113-311999 of info@vrijwilligershuis.nl. We zorgen graag voor een goed leesbare versie!

Deel op Social Media