Zoek
Lief en Leedstraten in Borsele

Inmiddels hebben we al 39 Borselse Lief en Leedstraten! Lijkt het je leuk om van jouw straat ook een Lief en Leedstraat te maken? Lees dan snel verder en vul onderstaand formulier in, dan nemen we contact met je op!

In een Lief & Leedstraat besteden bewoners extra aandacht aan een buur als dat nodig is. In elke straat doen bewoners dat op hun eigen manier. Bijvoorbeeld als iemand veel alleen is, net uit het ziekenhuis komt of een naaste heeft verloren. Zo dragen buren bij aan het bestrijden van eenzaamheid en houden ze een oogje op elkaar. Dat laatste gebeurt ook op vrolijke momenten zoals bij de geboorte van een baby, een nieuwe baan of het behalen van een diploma. Zo ontstaan warme, zorgzame straten en iedereen kan meedoen.

Gangmakers
Iedere Lief & Leedstraat heeft bij voorkeur 2 gangmakers. Een gangmaker is iemand die het Lief & Leedpotje beheert, en eigenlijk het voortouw neemt om Lief & Leed onder de aandacht te brengen. De gangmakers worden geholpen en geïnspireerd door welzijnswerkers van VrijwilligersHuis Borsele. Ze krijgen bij aanvang ook een starterspakket met allerlei leuke materialen. Lijkt het jou leuk om gangmaker te worden in jouw straat? Neem dan zeker contact met ons op via onderstaand formulier!

Een Lief & Leedpotje voor je straat
In een Lief & Leedpotje zit een bedrag van 100 euro. Met dat bedrag kun je gedurende het jaar Lief & Leed delen in je straat. Is het een succes? Dan vult VrijwilligersHuis Borsele het potje weer aan. Ook eens proberen? Via onderstaand formulier kun je eenvoudig een potje aanvragen voor je straat. Na je aanmelding nemen wij contact met je op. Wil je eerst meer weten over het Lief & Leedpotje? Bel dan met het VrijwilligersHuis via 0113 – 311999!

 
 


Ik meld me aan als gangmaker voor mijn straat
voor het beheer van een Lief & Leedpotje!


Deel op Social Media