Zoek
Laat geen geld liggen en kijk samen met ons welke toeslagen en regelingen u kunt aanvragen!

Laat geen geld liggen en kijk samen met ons welke toeslagen en regelingen u kunt aanvragen!

We nodigen alle inwoners van de gemeente Borsele uit om in december gratis de energietoeslag en potjescheck te doen. We organiseren hiervoor een aantal inloopmomenten. Samen vullen we een paar vragen in en zien we of u in aanmerking komt voor energietoeslag en potjes.

Potjes zijn regelingen of toeslagen en zijn een manier om uw inkomen aan te vullen. Als u in aanmerking komt voor regelingen of toeslagen kunnen we die gelijk samen aanvragen. Gemiddeld levert de potjescheck 462 euro op!

Energietoeslag
Net als vorig jaar kunnen mensen met een laag inkomen dit jaar weer energietoeslag aanvragen. Als u vorig jaar energietoeslag heeft gekregen en nog hetzelfde inkomen heeft, krijgt u de energietoeslag automatisch. Als u vanuit een bijstandsuitkering recht heeft op de energietoeslag, heeft u de energietoeslag begin oktober ontvangen.

Interview bezoeker inloopspreekuur
Joke (72) uit Heinkenszand kwam vorig jaar naar het inloopspreekuur. ,, De kosten voor energie zijn heel hoog, en ik krijg alleen AOW. Daarom ging ik naar het inloopspreekuur. En het bleek dat ik recht had op de energietoeslag van 1300 euro en op een andere regeling,” vertelt Joke. ,,De vrijwilliger heeft die gelijk voor mij aangevraagd. En ook voor dit jaar heb ik de energietoeslag alweer gekregen.” Joke vertelt anderen ook over het inloopspreekuur. ,,Ik heb al tegen een paar mensen gezegd dat ze moeten gaan. Zij wonen in net zo’n soort huisje als ik en krijgen ook alleen AOW. Ze wisten niet eens dat de energietoeslag bestond. Dat is toch sneu? Ik merk dat veel mensen zich schamen om naar het inloopspreekuur te gaan. Tegen hen wil ik zeggen: gewoon doen! Ze helpen je daar heel goed.”

Welkom
U bent van harte welkom op één van de onderstaande inloopmomenten. U hoeft zich niet aan te melden.

  • Woensdag 13 december van 9.00 tot 11.00 uur in het dorpshuis in Ovezande
  • Woensdag 13 december van 12.00 tot 14.00 uur in de Jeugdhoeve in ’s-Heerenhoek
  • Woensdag 13 december van 18.00 tot 20.00 uur in de bibliotheek in Heinkenszand
  • Donderdag 14 december van 14.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek in Heinkenszand
  • Vrijdag 15 december van 12.00 tot 14.00 uur in het dorpshuis in Lewedorp
  • Vrijdag 15 december van 15.00 tot 17.00 uur in de bibliotheek in ’s-Gravenpolder
  • Vrijdag 22 december van 18.00 tot 20.00 uur in de bibliotheek in ‘s-Gravenpolder

Let op: om de potjescheck te doen en de energietoeslag aan te vragen, moet u het volgende meenemen: 

  • Een geldig identiteitsbewijs van u (en uw partner). Dat is een ID-kaart of paspoort (geen rijbewijs).
  • Een loonstrook van uw netto-inkomsten, op papier of digitaal (en van uw partner)
  • Een bankafschrift of rekening van uw energiekosten, op papier of digitaalOp de website van GR de Bevelanden zijn de bijstandsnormen en inkomensgrenzen te vinden. Om de energietoeslag te krijgen, mag uw inkomen niet hoger zijn dan 130% van de bijstandsnorm. https://www.grdebevelanden.nl/bijstandsnormen-en-inkomensgrenzen-minimaregelingen-1-juli-2023

 

 

Deel op Social Media