Zoek
Hulp in Borsele tijdens coronacrisis en telefoonnummers voor ondersteuning

Hulp in Borsele tijdens coronacrisis en telefoonnummers voor ondersteuning

Helaas kan het VrijwilligersHuis vanwege het coronavirus minder activiteiten organiseren. Daarom verschijnt er voorlopig ook geen activiteitenfolder. De maaltijdbezorging en personenalarmering gaan wel door.

Voor uw layout- en printwerk kunt u nog bij ons terecht. Wij zijn tijdens openingstijden bereikbaar via 0113-311999 en info@vrijwilligershuis.nl. We vragen bezoekers die symptomen hebben als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts het VrijwilligersHuis niet te betreden maar telefonisch of via e-mail contact met ons op te nemen. De activiteiten van de Borselse Sprinter zijn voorlopig afgelast. In het algemeen geldt dat bezoek aan ouderen en kwetsbare mensen wordt afgeraden. Dit advies geldt ook voor onze vrijwilligers.

Hulp vragen en aanbieden
In deze tijd van beperkte sociale contacten ontstaan er situaties waarin mensen hulp nodig hebben. Mensen die bijvoorbeeld geen eten hebben omdat ze niet naar de supermarkt kunnen of eenzaam zijn omdat niemand op bezoek mag komen. We zien dat er lokaal veel initiatieven zijn om anderen te helpen in deze coronacrisis en zijn heel blij dat dorpsbewoners elkaar van alle kanten hulp aanbieden. Dank daarvoor! Maar er zijn ongetwijfeld mensen die hulp zoeken, maar het niet vinden. Die bijvoorbeeld geen boodschappen kunnen doen en niemand kennen die dat voor hen kan doen. Of misschien biedt u lokaal hulp aan, maar is er een situatie waarin meer hulp nodig is dan u kunt bieden. Neem dan contact op met VrijwilligersHuis Borsele. Samen zorgen we voor een oplossing. U kunt ons tijdens openingstijden bereiken via 0113-311999 of info@vrijwilligershuis.nl

Het is ook mogelijk om hulpvragen of hulpaanbod te plaatsen op de website www.borselevoorelkaar.nl. Mensen die aangeven te willen helpen, krijgen een melding wanneer iemand om hulp vraagt. Zij kunnen dan direct contact met u opnemen. Op deze manier hebben we vraag en aanbod op één overzichtelijke plek, zodat hulpvragers en -aanbieders elkaar snel kunnen vinden.

Telefoonnummers voor ondersteuning en een luisterend oor
CJG Borsele, voor vragen over opvoeden en opgroeien: 0113-238315 en www.cjgborsele.nl
Het Rode Kruis, voor een luisterend oor en praktische tips: 070-44 55 888
Luisterlijn, dag en nacht te bereiken voor een anoniem en vertrouwelijk gesprek: 0900-0767
Zilverlijn, speciale belservice voor ouderen. Als u zich aanmeldt, belt een vrijwilliger u eens per week voor een praatje. Aanmelden kan via 088-3442000
Mantelzorglijn, voor vragen over mantelzorg en een luisterend oor: 030-7606055
ANBO, voor een luisterend oor en algemene vragen over het coronavirus: 0348-466666
De Ouderen Infolijn van KBO/PCOB voor algemene informatie (voor ouderen) over het coronavirus: 030-3400600

Deel op Social Media