Zoek
Gespreksgroep voor naasten van mensen met dementie

Gespreksgroep voor naasten van mensen met dementie

VrijwilligersHuis Borsele organiseert vanaf dinsdag 10 april in samenwerking met Zeeuwse Zorgschakels, Cederhof Kapelle en Gemeente Reimerswaal een gespreksgroep in Kapelle voor naasten die zorgen voor iemand met dementie.

De gespreksgroep voor naasten van mensen met dementie is er voor u, die als echtgenoot, broer, zus, kind, vriend of kennis iemand verzorgt die geestelijk achteruitgaat als gevolg van dementie. De bijeenkomsten staan gepland op 10 en 17 april, 8 en 29 mei en 5 en 26 juni in dorpshuis de Vroone in Kapelle en duren steeds van 13.30 tot 15.00 uur.

Een familielid met dementie verzorgen is geen gemakkelijke opgave. De verzorging roept heel wat vragen en onzekerheden op. Dit vraagt zoveel aandacht en energie dat een mantelzorger niet meer aan zichzelf toe komt. De gespreksgroep voor naasten van mensen met dementie geeft ondersteuning en begeleiding.Deelnemers krijgen informatie over dementie in het algemeen, zoals omgaan met veranderd gedrag, voeding, dagbesteding, algemene dagelijkse handelingen, bewegen en mentorschap. Maar ook hoe u als naasten van iemand met dementie in balans blijft. De gespreksgroep heeft twee begeleiders: een casemanager dementie van Zeeuwse Zorgschakels en een getrainde gespreksleider.

Vervangende zorg (respijtzorg) nodig? Indien gewenst denken wij graag met u mee over de mogelijkheden van vervangende zorg.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met het VrijwilligersHuis Borsele via telefoonnummer 0113-311999 of e-mailadres info@vrijwilligershuis.nl

Locatie: Dorpshuis de Vroone | C.D. Vereekestraat 74, 4421 CE Kapelle
Data: 10 en 17 april, 8 en 29 mei, 5 en 26 juni
Tijd: 13.30 – 15.00 uur
Deelname: Gratis

Deel op Social Media