Search
Elke Stap Telt, wandelproject 50+

Elke Stap Telt, wandelproject 50+

Heeft u ook zo’n zin in het voorjaar. Weer heerlijk naar buiten, fijn bewegen en tegelijk werken aan de conditie door lekker te wandelen. Wie wil hier nu niet mee aan de slag! Wij geven u de mogelijkheid om in een korte periode uw conditie aanzienlijk te verbeteren door te wandelen. Iedereen op zijn eigen niveau, eigen tempo en met een persoonlijk opbouwplan. Meld u aan en doe mee!

Waar/wanneer. Aanvang: 15 april is de startbijeenkomst waarbij u een wandeltest wordt afgenomen, er extra informatie wordt gegeven en het project van start gaat. Locatie: kantine sportcomplex Nieuwdorp, Pr. Margrietstraat 54 in Nieuwdorp.

Aanmelden. Voor deelname is aanmelden verplicht voor 8 april. Deelnameprijs voor het gehele wandelproject is € 12,50. Dit is incl. 12 bijeenkomsten, koffie/thee, een afsluitende lunchbijeenkomst en gebruik materiaal. Aanmelden kan via een e-mail o.v.v. uw naam– en adresgegevens/EST naar leefstijlcoach@borsele.nl of via een telefoontje naar VrijwilligersHuis Borsele, T. (0113) 311 999.

Wat houdt het project “Elke stap telt!” nu precies in? ‘Elke stap telt’ is een laagdrempelig wandelbewegingsprogramma voor 50-plussers waarbij het opbouwen van de conditie en het stimuleren van sociale contacten centraal staan. Het is een unieke combinatie van beweging, voorlichting en gezelligheid. Het totale programma duurt twaalf weken en richt zich vooral op niet-actieve en minder actieve 50-plussers. Dankzij de verschillende instapniveaus en de persoonlijke opbouwplannen is ‘Elke stap telt’ ook geschikt voor sportieve 50-plussers. Elke deelnemer wandelt op zijn of haar eigen niveau.

De conditie verbeteren, nieuwe contacten leggen, kennis opdoen over een gezonde, vitale en actieve leefstijl en doorstromen naar een regulier beweegaanbod. Dit zijn in het kort de belangrijkste doelen van ‘Elke stap telt’. Het programma bestaat uit 12 wekelijkse bijeenkomsten van twee uur. Tijdens het startmoment wordt er een wandeltest afgenomen met behulp van een stappenteller. Op basis van de testresultaten wordt per deelnemer het instapniveau bepaald en krijgt iedereen een individueel opbouwprogramma. Het opbouwprogramma bestaat uit een wekelijks wandelschema waarin staat hoeveel stappen er per dag gezet moeten worden. De bijeenkomsten bestaan uit een groepswandeling en/of voorlichting over een thema. In minimaal drie bijeenkomsten wordt voorlichting gegeven door externe deskundigen. Tijdens het slotmoment wordt de wandeltest opnieuw afgenomen, zodat in kaart kan worden gebracht of de conditie van de deelnemers is verbeterd.

Praktijkvoorbeeld: “Jan is nu al een fanatiek wandelaar, maar wil toch graag mee wandelen. De begintest schaalt hem in op niveau 12. Geen probleem. Jan start met opbouwplan 12, wandelt 10 weken en eindigt op niveau 21. Ook Mina die in het woonzorgcentrum woont en amper nog eens de gang op en neer wandelt doet mee. Zij start op niveau 1 en eindigt bij niveau 10. Maar wat veel belangrijker is: ze zijn in beweging!”

Deel op Social Media