Search
Dag van de Mantelzorg 2020

Dag van de Mantelzorg 2020

Dinsdag 10 november was het de Dag van de Mantelzorg. De dag waarop we inwoners verrassen die zorgen voor een ander. Bijna 200 mantelzorgers uit de gemeente Borsele die geregistreerd staan bij het VrijwilligersHuis ontvangen een presentje: een tasje met cadeaubonnen die zij kunnen besteden bij deelnemende ondernemers in de gemeente. Wethouder Marga van de Plasse overhandigde het symbolische eerste tasje aan mantelzorger Charlotte den Toonder. 

Normaal gesproken organiseert gemeente Borsele een speciale dag met workshops en verwenactiviteiten om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Door de huidige coronamaatregelen kan deze bijeenkomst helaas niet doorgaan.

Mantelzorg

Mantelzorg is alle hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Ook minder intensieve hulp, de hulp aan huisgenoten en de hulp aan instellingsbewoners zijn meegenomen. Mantelzorg is hulp die verder gaat dan de zogenoemde ‘gebruikelijke hulp’.

De rol van het VrijwilligersHuis
Bent u ook mantelzorger in de gemeente Borsele, maar staat u nog niet zo bij ons geregistreerd? Vraag een formulier aan via info@vrijwilligershuis.nl of 0113-311999. VrijwilligersHuis Borsele ondersteunt mantelzorgers bij het uitvoeren van hun taak met relevante cursussen, workshops en diverse activiteiten zoals wandelingen, retraitedagen of gespreks- en themabijeenkomsten.

Deel op Social Media