Zoek
Borselevoorelkaar is online!

Borselevoorelkaar is online!

Maak gebruik van www.borselevoorelkaar.nl

Inwoners van de gemeente Borsele kunnen vanaf nu zelf hulp vinden via www.borselevoorelkaar.nl
Borselevoorelkaar is dé digitale zoek- en vindplaats voor vrijwilligers en vrijwilligerswerk. Als inwoner van Borsele, als dorpsgenoot, als hulpvrager of dorpsinitiatief, maar ook als (sport)vereniging of maatschappelijke organisatie treft u hier extra handjes. Samen werken aan een Borselse samenleving!

VrijwilligersHuis Borsele geeft met de lancering van 7 maart een eigentijds antwoord op de veranderingen in de Nederlandse zorg- en welzijnssector. Hulpvragen lopen uiteen van hulp bij vervoer, gezelschap en een kopje koffie tot begeleiding van een kind met een beperking.
Je kunt je op Borselevoorelkaar eenvoudig aanmelden en aangeven op welk gebied je wil helpen. Zowel hulpvragers als vrijwilligers, maar ook (sport)verenigingen en maatschappelijke organisaties kunnen zich snel en eenvoudig aanmelden. In gemeenten waar deze zoek- en vindplaatsen al eerder zijn geïntroduceerd, blijkt dat het online aanmelden een positief effect heeft op het aantal jonge vrijwilligers. Helpen maakt je happy!

Burgemeester Jaap Gelok lanceerde Borselevoorelkaar op 7 maart tijdens een druk bezochte bijeenkomst in het dorpshuis in ’s-Gravenpolder. Hij gaf aan dat de bereidheid om elkaar te helpen in de gemeente Borsele groot is. Wat nog ontbrak was een eigentijdse en eenvoudige manier om hulpvragers en vrijwilligers bij elkaar te brengen.  Met Borselevoorelkaar hebben we hiervoor een oplossing gevonden. Op deze manier kan iedereen de hulp en zorg vinden die hij nodig heeft en dat is precies waar wij als gemeentebestuur achter staan. De burgemeester plaatste de vrijwilligers van de Jongerenraad Borsele, die het lanceringsfilmpje gemaakt hebben en de cybervrijwilligers in de spotlights. In het mediatheekgedeelte van de bibliotheek in Heinkenszand kunnen inwoners die computerproblemen hebben of hulp nodig hebben met Borselevoorelkaar terecht bij de cybervrijwilligers. Vergroot je wereld, kijk op www.borselevoorelkaar.nl

 

Deel op Social Media