Search
3 juni: Tocht met een fatbike en lunch voor jonge mantelzorgers

3 juni: Tocht met een fatbike en lunch voor jonge mantelzorgers

Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger organiseren de gemeentes Borsele, Kapelle en Reimerswaal een activiteit voor mantelzorgers van 18 tot en met 25 jaar.

Alle jongeren die zorgen voor een naaste zijn van harte welkom op zaterdag 3 juni bij de Schaapskooi in Heinkenszand. Samen maken we een tocht op een elektrische fatbike door de Zak van Zuid-Beveland. Daarna lunchen we samen bij de Schaapskooi. We maken er een gezellige dag van, waarbij ook alle ruimte is om ervaringen te delen.

De activiteit duurt van 10.00 tot 13.30 uur, je bent welkom vanaf 9.45 uur bij de Schaapskooi (Nieuwkamerseweg 3 in Heinkenszand). Aanmelden is verplicht en kan bij het VrijwilligersHuis via onderstaand formulier. (tekst gaat verder onder het formulier). Meedoen is gratis!


Meld je hieronder aan de voor de activiteit


Wat zijn jonge mantelzorgers?
Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren (van zes tot vierentwintig jaar) in Nederland groeit op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking psychische kwetsbaarheid, verslaving en/of andere ondersteuningsbehoefte. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur. Het zorgen voor een ander ervaren deze jongeren als normaal en het geeft ook voldoening, maar het kan ook zwaar zijn. Zo maken zij zich op jonge leeftijd ook meer zorgen dan leeftijdsgenoten en missen ze soms de nodige zorg en aandacht voor zichzelf.

Ondersteuning voor jonge mantelzorgers
De meeste jonge mantelzorgers vinden hulp vragen lastig. Wanneer de zorg je te veel wordt, is het goed om hierover te praten of hulp te zoeken. Woon je in de gemeente Borsele, dan kun je bij het VrijwilligersHuis terecht voor een luisterend oor, informatie, advies en ondersteuning. Samen kunnen we zoeken naar een oplossing voor de vraag die jij hebt. Ook kun je je registreren als mantelzorger. Dat kan door te klikken op de volgende link: inschrijfformulier mantelzorgers. We houden je dan op de hoogte van activiteiten en bijeenkomsten voor mantelzorgers.

 

Deel op Social Media