Search
18 oktober: Opening van de eerste tien Lief & Leedstraten in de gemeente Borsele

18 oktober: Opening van de eerste tien Lief & Leedstraten in de gemeente Borsele

Wethouder Marga van de Plasse opent woensdag 18 oktober de tien eerste Lief & Leedstraten van de gemeente Borsele tijdens een feestelijke startbijeenkomst in het dorpshuis in Driewegen.

In Lief & Leedstraten besteden bewoners extra aandacht aan een buur als dat nodig is. Bijvoorbeeld als iemand veel alleen is, net uit het ziekenhuis komt of een naaste heeft verloren. Zo dragen buren bij aan het bestrijden van eenzaamheid en houden ze een oogje op elkaar. Dat laatste gebeurt ook op vrolijke momenten zoals bij de geboorte van een baby, een nieuwe baan of het behalen van een diploma. Zo ontstaan warme, zorgzame straten en iedereen kan meedoen.

Elke Lief en Leedstraat heeft een of meerdere aanspreekpunten, ‘gangmakers’ genoemd, zij zorgen ervoor dat iemand een kaartje of kleine attentie krijgt als dat nodig is. Hiervoor krijgen zij jaarlijks honderd euro van de gemeente Borsele.

In Driewegen doen alle straten mee met het project. Dat zijn de eerste acht Lief & Leedstraten. Ook het Theresiaplein in ’s-Heerenhoek en Lancasterhof (een gedeelte van de Baconstraat in Nieuwdorp) zijn Lief & Leedstraat. Andere straten uit de gemeente zijn ook welkom om mee te doen. Meer informatie hierover is te vinden op de pagina Lief en Leedstraten in Borsele – Vrijwilligershuis Borsele, daar kunnen vertegenwoordigers van straten zich ook aanmelden.

Tijdens de startbijeenkomst overhandigt wethouder Marga van de Plasse de gangmakers van de Lief en Leedstraten het geldpotje voor het komende jaar. De startbijeenkomst vindt plaats in dorpshuis ’t Durpsuus in Driewegen (Smitsweg 24a) en begint om 16.00 uur.

Deel op Social Media